Henny & Han Frontaliny, beiden geboren in Amsterdam, interesseerden zich reeds op jeugdige leeftijd voor het accordeon en leerden elkaar kennen op de muziekschool van Dick van Leuven en speelden in zijn accordeonorkest ‘Fris en Vrolijk’. Samen met nog 4 andere jonge accordeonisten richtten zij het unieke sextet The Frontalinys op dat bij amateur-wedstrijden en talentenjachten regelmatig eerste prijzen behaalde. Ook werden zij steeds meer gevraagd om mee te werken aan radio-uitzendingen en op te treden op feestavonden.

Na hun schoolopleiding volgde een privé-studie op conservatoriumniveau bij o.a. Frans van Norden. Van hem ontvingen zij naast zijn muzikale adviezen ook die commerciële inzichten teneinde een accordeonduo als bühneact van formaat te verwezenlijken.
Zij werden steeds meer geboekt voor gala’s, t.v. en radio. Uiteindelijk werden zij het meest gevraagde accordeonduo van Nederland.

Maar voor Henny & Han, The Frontalinys, was Nederland ‘te klein’ geworden en de drang om ook in het buitenland te gaan werken werd steeds sterker. Via internationale agenten kwamen de eerste contracten en men was lovend en enthousiast over hun zeer specifieke muzikale bühneshow, over hun ongehoorde virtuositeit en de sympathieke uitstraling van deze volbloed musici/artiesten.

In bijna geheel Europa werden ze gecontracteerd met als zwaartepunt Duitsland, waar ze reeds vele jaren behoren tot de top van de Duitse showbizz. Gala’s, tournees met grote ‘sterren’, theater, variété, luxecruises, radio, t.v. behoren tot hun werkzaamheden. Zijn er trots op met o.a. Rudolf Schock, Karl Gott, Iwan Rebroff, Rex Gildo, Vico Torriani, Roberto Blanco, Rudi Carrel en ook het Bolshoi-Ballet uit Moskou gewerkt te hebben. Hun 60 minuten soloshow ‘Accordeon Puur’ is inmiddels een groot succes inclusief het gedeelte dat de Argentijnse Tango belicht.Bij de AVRO werkten zij 8 jaar lang mee aan een wekelijkse radio-uitzending alsmede bij de VARA, TROS, NCRV, KRO en hun in Nederland en Duitsland opgenomen cd’s worden in gehele wereld verkocht.

Han Frontaliny maakte ook deel uit van het New Malando Orchestra bij plaatopnames en tijdens een tournee door Japan.

Privé zijn zij al jarenlang een paar en wonen in een klein dorp aan het IJsselmeer ten noorden van Amsterdam. Hier vinden zij ook de rust om aan hun bühne-act te werken. Alle arrangementen voor hun shows en de C.D.’s zijn en worden door Han geschreven evenals meedere composities.

Sedert enige jaren sponsort HOHNER in Trossingen beiden met speciaal voor hen ontwikkelde accordeons.
Elk optreden van The Frontalinys is een promotie voor een instrument, dat tot de oudste ter wereld behoort en ondanks dat altijd jong en tijdloos is gebleven: het accordeon.